Feed on
Posts
Comments

Na úvod nové sezony jako obvykle musí být klubové derby. A náš 5tý tým přivítal rezervu Brandýsa.
Šachklub města Dobrovice D – Šachklub města Dobrovice C 1,5 – 3,5
1. Redek Daniel 1439 – Suchý František 1744 ½
2. Redek František 1433 – Chmelík Ladislav 1646 0 – 1
3. Holub Antonín 1321 – Jech Miloš 1587 0 – 1
4. Jiskra Luboš 1336 – Fiedler Karel 1515 ½
5. Chmelík Pavel – Heřmanský Milan 1480 ½

Céčko téměř v plné síle, Déčko posíleno o

pchlj.JPG

Pavla Chmelíka a Luboše Jiskru. Déčko mělo trochu potíže se sestavou, ale v zápase se dlouho drželi. Jen Toník Holub pro jistotu vzdává již po 12. tahu. Naivně zaútočí a pak si již raději nenechá ukázat, jak přijde o dámu. Pak po delší době vítězí Láďa Chmelík. Zbytek pak už jen půlky. Karlova dlouho vypadala na výhru, Luboš to ovšem ustál. První i poslední šachovnice byly rovné.

Šachklub města Dobrovice D – Sokol Brandýs nad Labem B 2,5 – 2,5
1. Šoltys Roman 1556 – Linhart Ondřej 1529 1 – 0
2. Bartoš František 1306 – Hájek Karel 1524 ½
3. Zimmerman Ladislav – Boček Miloslav 1386 1 – 0
4. Šoltysová Petra – Zolman Pavel 1474 0 – 1
5. Uher Miroslav – Dolník Filip 0 – 1

E tým nastoupil k zápasu v neplánované sestavě, když pan Šulc místo nahánění soupeřových figurek honil zloděje na svém dvorku a k zápasu tak přišel pozdě. Šanci dostalo mládí.

uher.JPG
Mirek Uher ještě nemá dostatek šachových dovedností. Hned v úvodu své partie ztrácí figuru, dlouho sice bojuje, ovšem za ztracenou věc.

petra.JPG

Petra Šoltysová je již více zkušenější, dnes se ji však nedařilo. dlouho byla pod tlakem hostujícího hráče. Ten však naštěstí neviděl taktické i kombinační obraty a dovolil tak vyrovnání pozic. Petra pak hrdinně odmítla remízu. Bohužel věžovku nezvládla a už to je 0 – 2
Naději přináší Láďa Zimmermann,/já mu to druhé n musím napsat, když do svazové databáze se nedostalo/pěkným postupem volného pika se závěrečným ziskem figury. Roman bohužel musel nastoupit i v nemoci za pana Šulce. Partie se mu brzy zhroutila a místo vzdání asi čekal na ránu z milosti. Dostal však dárek, hostující hráč vymýšlel krásné maty až zapomněl na čas a spadnul ve 39.tahu. Za vyrovnaného stavu má rozhodnutí František Bartoš. S kvalitou si ale nechá na závěr minimum času a před kontrolou to nezahrál zcela přesně a musí tak přijmout nabídku smíru. Nerozhodně tak tedy končí celý zápas.

Výsledky s tabulkou a podrobnosti najdete v databázi soutěží družstev ŠSČR.

Petr Novotný

One Response to “1. kolo regionální soutěže SŠS skupina C.”

  1. Roman napsal:

    Na ránu z milosti jsem nečekal, moc dobře jsem věděl, že to je puklý, ale když sem viděl soupeře jak není schopen mě rychle zlikvidovat, tak sem si řekl, že vydržím do časovky, nu a urodilo se. Maty už tam byly daleko dříve, chyba soupeře, že toho nevyužil a nechal se shodit na čas. Možná pomohla i Frantova břichomluva těsně před spadnutím praporu. 🙂

Leave a Reply