Feed on
Posts
Comments

V 6. kole RSC čekal naše Céčko poslední relativně lehčí soupeř. Bakovskému Déčku se doposud příliš nedaří a tak jsme si jeli pro jisté body. O mnoho těžší to měly mít naše zbývající týmy.D doma s AŠ MB C a E v Tišicích.

Sokol Bakov nad Jizerou D – Šachklub města Dobrovice C 1.5 – 3,5
1. Lochman Václav 1794 – Suchý František 1744 1/2

2. Švejdar Pavel 15093 – Novotný Petr 1677 1/1

3. Stránský Miloš 1298 – Chmelík Ladislav 1646 0 – 1
4. Bartoš Lukáš – Jech Miloš 1587 0 – 1
5. Bartoš Petr – Fiedler Karel 1515 1/2

181bakov.JPG

1. prkno, Vašek Lochman a Fanda Suchý. Vašek si to nemohl nechat ujít a František zase nechtěl prohrát se svým kamarádem. Chvilku se Václav cítil na výhru. A při pohledu na šachovnici by tomu snad všichni věřili. Ne tak František, zabojoval, vyrovnal a pak kavalírsky přijal nabídku smíru.
To zbytek manšaftu musel ještě chvíli bojovat. Další půlku přidává Karel. Jeho pozice se mě také moc nepozdávala a tak asi oprávněně.
Výhru přidá Miloš, když jeho soupeř si lehkovážně počínal v centru a místo dokončení vývinu si sebral až moc otráveného pika. Stálo ho to figuru a partii.
Na 3 – 1 a výhru v zápase tvrdí Láďa. Po zisku pěšce si posléze vytvořil dva spojené volné a jejich pochodu k poli proměny nešlo zabránit.
Já už jsem měl nabídku smíru, chvilku jsem váhal. Měl jsem dojem, že stojím dobře. Bohužel, Pavel se velmi vynalézavě bránil a tak jsem za již rozhodnutého stavu remiz sám nabídl.

Petr Novotný

Šachklub města Dobrovice D – Auto Škoda Mladá Boleslav C 2 – 3
1. Hanzlík Jiří 1518 – Štěrba Antonín 1650 1 – 0
2. Karafiát Václav 1474 – Tlášek Jaroslav 1486 1/2
3. Redek František 1433 – Zörklerová Eliška 1417 0 – 1
4. Niko Viliam 1319 – Mrva Lubomír 1434 1/2
5. Holub Antonín 1321 – Gabriel Patrik 0 – 1

V prvním mistrovském zápase roku 2009 jsme chtěli navázat na vítězství, které jsme získali v posledním zápase roku 2008, ale soupeř, ač byl v tabulce níž, byl proti. Prostě v téhle soutěži není slabého soupeře, a jestli chceme dělat body, musí být k šachovému umění i trochu štěstí. A to jsme dnes neměli.
Ale pěkně po pořádku podle vývinu na šachovnicích.
Jako první dohrál Tonda Holub a asi nebude v dobrém vzpomínat na dnešní den. Desetiletý Patrik Gabriel si ze zkušeným matadorem pohrál jak se mu líbilo a svoji neustálou převahu potvrdil vítězstvím.
Takže 1:0 pro hosty a máme co dohánět. Jako druhý dohrál Franta Redek a slečna Zörklerová stejně jako Patrik trestala chyby soupeře. Franta se snažil bojovat, ale soupeřův jezdec byl proti a tak Franta složil prapor což znamenalo 2:0 pro hosty a to už byla situace kritická.
Partii Vaška Karafiáta jsem nesledoval, měl jsem starosti na svoji šachovnici. Asi 15 minut po prohře Franty se soupeři domluvili na remíze a hosté věděli, že neodejdou s prázdnou.
Ja jsem ve své partii udělal výměnu S+J za Věž+pěch v domnění že získám převahu, ale přepočítal jsem se a začal jsem být v hluboké defenzívě. Soupeřův jezdec mi tam skákal, jak se mu zachtělo, a já nenašel účinnou obranu. Už to bylo na porážku, ale nakonec jsme se dohodli na remíze, protože hostům stačila na vítězství. Stav 3:1 pro soupeře byl jasný, ale Jirka Hanzlík nechtěl dovolit krutou porážku pro nás a tak bojoval. A nakonec vybojoval bod a ukázal, že je potřeba bojovat až do konce.
Doufám, že příště budeme mít víc štěstíčka a zabodujeme.

Vilda Niko

TJ Sokol Tišice A – Šachklub města Dobrovice E 3,5 – 1,5
1. Partl Miloslav 1880 – Šoltys Roman 1556 0 – 1
2. Staněk František 1717 – Šoltysová Andrea 1531 1/2
3. Utratil Ferdinand 1504 – Bartoš František 1306 1 – 0
4. Cvrček Josef 1467 – Zimmerman Ladislav 1 – 0
5. Bartoň Václav 1364 – neobsazeno 1 – 0 K

Na úvod trochu kufrování, ze zvyku jsem si to namířil na hřiště, tam už bohužel tišičtí ale nehrají.
Prohráváme 1 – 0, páč jsem dorazili jenom ve čtyřech, p. Šulc nachlazen, Karel Valenta upoután na lůžko, Honza Vogl mimo dosah a děti po lyžařském výcviku a sobotním krajském přeboru dětí mě slušně poslali kamsi.
Láďa dneska opět blical tentokrát s J. Cvrčkem . V pozici kdy už jsem to viděl na výhru si sám vleze do vidlí a je vymalováno.
Andrea na 2. šachovnici přijímá nabídku remízy ve vyrovnané pozici, po rozboru partie hlásí, že by tu koncovku měla asi lepší.
Na 3. desce se dnes silně trápí Fanda Bartoš, postouplý e pik ho silně utlačuje.
Fanda zaostává ve vývinu a soupeř si v klidu připravuje útok na krále, který i posléze prosadí.
Já dnes získávám další cenný skalp, na 1. šachovnici porážím Mílu Partla. Ve střední hře soupeř udělá chybku a přichází o 2 důležité pěchy, po pár tazích získávám i kvalitu. Jednoho pika Míla dobude zpět, ale partii hraji na jistotu až skoro do matu, ale přesto prohráváme 1,5 – 3,5.

Roman Šoltys

Výsledky s tabulkou a podrobnosti najdete v databázi soutěží družstev ŠSČR.

Leave a Reply